Tiedotteet


Kesätyöntekijä haku

Haemme kesätöihin verkostosuunnittelun dokumentoija, verkostoasentaja ja siistijä/puistotyöntekijä.

Arvostamme kaikissa kesätyöntekijöissämme aktiivisuutta, yhteistyötaitoja ja positiivista asennetta.

Hakijan tulee olla täysi-ikäinen.

Verkostosuunnitteluun tulee olla käytynä sähköalan AMK-opintoja 3 vuotta.

Verkostoasentajalla tulee olla käytynä sähköalan opintoja.

Ajokortti B tai BC, tieturva-, sähköturvallisuus- ja tulityökortti katsotaan eduksi.

 

Hakemukset pyydetään jättämään 23.3.2018 mennessä marko.kivela@keminmaanenergia.fi.,

mainitse hakemuksessa mille ajalle haet paikkaa.

Kesätyöntekijöiden valinnat tehdään maaliskuun aikana.

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin 31.3.2017 mennessä.

Lisätietoja Marko Kivelä p. 040-187 0204


Keminmaan Energia Oy hakee lämpölaitoshoitajaa

Keminmaan Energia Oy on Keminmaan kunnan täysin omistama yhtiö. Yhtiön toimialana on sähköverkon omistaminen, sähkön siirto sekä kaukolämmön tuottaminen ja myynti.

Haemme yhtiön palvelukseen Keminmaalle oppisopimuskoulutuksella

Lämpölaitoshoitajaa

lämpölaitoksen huolto ja ylläpitotehtäviin. Työssä toimit lämmittäjänä yhtiön lämpökattiloille ja huolehdit määräaikaishuolloista sekä ennakoivista huolloista. Tarvittaessa voit osallistua myös sähköverkon rakennus ja huoltotöihin.

Sopiva koulutus tehtävään on voimalaitoksen käyttäjän ammattitutkinto ja sähköasentajan koulutus. Toisen näistä voi suorittaa oppisopimuksella työn ohessa. Ammatillisen pätevyyden lisäksi odotetaan C-luokan ajokorttia. B- tai A-koneenhoitajakirja katsotaan eduksi.

Tehtävässä onnistuminen edellyttää huolellisuutta, positiivista asennetta ja kykyä työskennellä omatoimisesti.

Hakemukset ja CV:n pyydämme lähettämään 29.3.2018 mennessä osoitteeseen Keminmaan Energia Oy, Sami Alm, Jauholantie 4, 94450 Keminmaa tai sami.alm@keminmaanenergia.fi. Paikka voidaan täyttää myös aikaisemminkin, sopivan hakijan osuessa kohdalle.

Lisätietoa tehtävästä antaa Sami Alm, puh: 040-187 0214, sami.alm@keminmaanenergia.fi


Sähkönjakelussa keskeytys 14.2.2018 Lassila

Sähkönjakelussa on keskeytys ke 14.2.2018 klo 14:30 – 15:00 välisenä aikana alueella Putaankankaantie – Lassilan koulu.

Keskeytyksen syynä on Yrittäjäntiellä tehtävä ulkopuolisen sähköverkon purkutyö.

Sähköt saatetaan kytkeä takaisin ilmoitettua aiemmin.

Pahoittelemme keskeytyksestä aiheutuvaa haittaa.

Lisätietoja: Marko Kivelä 040 1870 204


Kaikille asiakkaille energialasku helmikuussa

Laskutusjärjestelmämme uudistuu ja tästä johtuen kaikki asiakkaamme tulevat saamaan sähkö- ja kaukolämpölaskut helmikuun aikana. Laskutusrytmi palautuu maaliskuussa ennalleen ja jatkossa laskut lähetetään tuttuun tapaan neljä, kuusi tai kaksitoista kertaa vuodessa – asiakkaan oman valinnan mukaan.

Laskutusuudistus ei vaikuta asiakkaan valitsemaan maksutapaan. Lähetämme laskut edelleen asiakkaan valinnan mukaan e-laskuna verkkopankkiin, yrityksen verkkolaskuna, paperisena postitse tai suoramaksuna.

Jos helmikuun poikkeava laskutusrytmi aiheuttaa maksuvaikeuksia, pyydämme ottamaan yhteyttä Pohjoista voimaa -asiakaspalveluun. Pohjoista voimaa asiakaspalvelu palvelee  puhelimitse numerossa 08 5584 3100 (pvm/mpm) ma-to klo 8-18 ja pe klo 9-16.

Lisätietoja lasku-uudistuksesta saat maaliskuusta alkaen uudelta laskultasi sekä osoitteesta www.oulunenergia.fi/laskutus.

 

 


Energia-alan ylityökielto 1.2.2018 alkaen klo: 6:00

Sähkö-, energia-, ict- ja verkostoalan työntekijät aloittavat 1.2.2018 klo: 6:00 ylityökiellon, ellei alalle synny sitä ennen työehtosopimusta.

Ammattiliittojen työtaistelutoimet voivat viivästyttää korjauksia sähkön- ja kaukolämmön jakelun ongelmatilanteissa.

Ylityökielto on laillinen toimenpide 1. helmikuuta alkaen, kun sopimukseton tila alkaa.


Sähkönpäivä 23.1.2018

Tänään on pohjoismainen sähkön päivä. Sähkön päivä muistuttaa, kuinka suuri merkitys sähköllä on hyvivointiimme. Tänä vuonna nostetaan esille myös sähköautoilun teemaa. Päivän kunniaksi alan yritykset ja järjestöt järjestävät tapahtumia ympäri maan.

Sähkö on näkymätön välttämättömyyshyödyke, jonka merkitys nousee esiin etenkin talvella. Suomessa sähköä tuotetaan monipuolisesti eri energialähteistä, minkä ansiosta sähkön toimitusvarmuus paranee.

Tulevaisuudessa älykäs sähköverkko mahdollistaa energian tehokkaamman käytön ja entistä hajautetumman sähköntuotannon. Kuluttaja voi tuottaa itse sähkönsä ja vaikuttaa entistä paremmin omaan sähkön kulutukseensa. Sähköistyksellä ja älykkäillä kodinkoneilla voidaan lisätä turvallisuutta, säästää energiaa ja helpottaa ikääntyvien arkiaskareita.

Järkevässä energiankäytössä riittää vielä opittavaa. Kuluttajat kaipaavat puolueetonta neuvontaa arkisessa energiansäästössä, uusien sähkön kulutusta ohjaavien järjestelmien ja palvelujen hyödyntämisessä sekä esimerkiksi aurinkosähkön ja muun pientuotannon käyttöönotossa.

Liikenteen sähköistyminen tuo hyvinvointia

Sähköisen liikenteen yleistyminen on merkittävä tekijä ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa, mutta sillä on myös muita hyvinvointivaikutuksia.

Sähköautoista ei tule pienhiukkas-eikä typenoksidipäästöjä. Parantuneella ilmanlaadulla on myönteisiä terveysvaikutuksia, sillä pienhiukkaspäästöt ovat yhteydessä hengitystiesairauksiin. Sähköisen liikenteen yleistyminen pienentää myös kaupungin melutasoa.

EU:n komission uusi liikennepaketti ohjaa autonvalmistajia sähköistämään tuotantoaan. Suomessa hallituksen tavoitteena on, että vuonna 2030 maassamme on vähintään 250 000 sähkökäyttöistä autoa.

Sähköautolla on edullisempaa ajaa kuin polttomoottoriautolla. Sähkö maksaa noin 2e/100km. Hankintahinnaltaan sähköauto on vielä nykyisin kalliimpi kuin perinteinen polttomoottoriauto, mutta hintaero kaventuu koko ajan.

Sähkön päivää vietetään Suomessa jo kolmatta kertaa.


Keminmaan Energia Oy hakee toimitusjohtajaa

Keminmaan Energia Oy on Keminmaan kunnan täysin omistama yhtiö. Yhtiön toimialana on sähkön siirto sekä kaukolämmön tuottaminen ja myynti.
Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2016 n. 4,9 M€, taseen loppusumma 18,4 M€ ja palveluksessa 14 henkilöä.

Nykyisen toimitusjohtajan siirtyessä uusiin haasteisiin, haemme

TOIMITUSJOHTAJAA

Toimitusjohtajan tehtävänä on johtaa yhtiötä sekä vastata energiayhtiön tuloksellisesta toiminnasta ja kehittämisestä.
Keminmaan kunta selvittää vuoden 2018 aikana omistamiensa tytäryhtiöiden Keminmaan Energia Oy ja Keminmaan Vesi Oy sulautumista. Mahdollisen sulautumisen jälkeen Keminmaan Energia Oy:n toimitusjohtaja tulee mahdollisesti toimimaan uuden tytäryhtiön toimitusjohtajana.

Toimitusjohtajan tehtävät tulee ottaa vastaan 1.4.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan.
Edellytämme valittavalta henkilöltä tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä useamman vuoden työkokemusta energia-alan johtotehtävistä tai vaativista muista energia-alan asiantuntijatehtävistä. Valittavalta henkilöltä edellytämme myös hyvää osaamista henkilöstöjohtamisesta sekä kykyä ja halua toimia erilaisissa alaan liittyvissä verkostoissa.

Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytämme S1 sähköpätevyyttä. Tehtävän hoidossa eduksi katsotaan kokemus kaukolämpötoiminnasta sekä tuntemusta vesi- ja jätevesitoiminnasta.

Hakemus ansioluetteloineen ja palkkatoivomuksineen tulee lähettää sähköpostitse 31.1.2018 mennessä Keminmaan Energia Oy:lle jukka.jarnstrom@keminmaanenergia.fi.

Lisätietoja antavat Keminmaan Energia Oy:n hallituksen puheenjohtaja Teemu Alatalo (040 5012 522) sekä toimitusjohtaja Jukka Järnström (040 1870 201)

 


Sähkönjakelussa keskeytys to 11.1.2018

Sähkönjakelussa on kaksi n.5 min keskeytystä torstaina 11.1.2018, klo 9:30 – 14:30 välisenä aikana.
Keskeytykset alueella Pykälä – Puukkokumpu – Sompujärvi – Tikka.

Keskeytysten syynä on jakeluverkon kunnossapitotyöt. Pahoittelemme keskeytyksistä aiheutuvaa haittaa.

Lisätiedot: Pasi Tainio, 0401870203


Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018!

Keminmaan Energia Oy toivottaa asiakkailleen ja yhteistyökumppaneilleen oikein Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2018.

Aloitamme uuden vuoden asiakaspalveluaikojen uudistamisella.

1.1.2018 lähtien palvelemme ma – to klo 8:00 – 11:20 ja 12:00 – 15:15 sekä perjantaisin 8:00 – 11:20 ja 12:00 – 13:30.

Tervetuloa!